WSET, vizsgarendszer

WSET képzési rendszer

A Borkollégium oktatási tematikája kifejezetten nemzetközi indíttatású, nemzetközi borszemléletet kíván a hallgatókban kialakítani. Ennek garanciája a WSET tananyag oktatása, valamint vizsgarend alkalmazása. Iskolánk 2005-ben nyert akkreditációt, mellyel az első magyarországi WSET központ lett, a 994. képzési intézmény (vizsgahely).
 
A Wine and Spirit Education Trust, azaz a WSET ma világszerte az elsőszámú borismereti képzést nyújtó iskolarendszer. Az előadások elsődleges célja a változó igényeknek és új fogyasztási szokásoknak megfelelő italismeret átadása, kóstolási módszerének lényege az egyensúly-centrikus borértékelés. Az itt végzett szakemberek által történő borkóstolás és borértékelés gyakorlatilag Londontól Ausztráliáig mindenütt egységesen történik.
 
Az egyensúly-centrikus borértékelés ábrázolása
Vedel-háromszög

Az egyensúly-centrikus borértékelés ábrázolása
 
 
 
A WSET rendszere 5 szintet különböztet meg.

Hazánkban az első három szint oktatása folyik. A képzés angol nyelven történik, így a részvétel idegen nyelv tudását igényli.  A felsőfokú WSET kurzus elvégzése után, angol nyelvű vizsga letételével nemzetközileg elfogadott oklevél szerezhető, mely a diplomakurzus előszobája. 2011-től ez utóbbi képzés a Ruszton működő Osztrák Borakadémián – a német mellett – angol nyelven is elérhető.
 
Sikeres vizsga esetén a hallgató WSET oklevélben részesül. A vizsgaidőpontokról az alábbi oldalon tájékozódhat, míg a vizsgakövetelményeket az adott kurzus oldalán találod.
 

Borkollégium oktatási piramis

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is