Borkollégium bora

2024-ban a Borkollégium fehérborává a Tokaj Art Wine Ihlet - Sárgamuskotály borát választottuk, így egy éven át minden kurzus kóstolósorát gazdagítani fogja ez az üde és lendületes tétel. A Borkollégium vörösbora címet pedig a Kancellár 2021-es Cabernet Franc tétele érdemelte ki.
 

 

Tokaj Art Wine Ihlet - Sárgamuskotály

Jó szerkezetű vulkanikus alapkőzetű, tápanyagban és ásványianyagokban gazdag erdőtalajon termeljük a sárgamuskotályunkat. A 2023-as évjáratunk két dűlőből került a présbe az alapanyag melyek a Hasznos és a Pipiske volt. Szüretkor néhány órán keresztül héjon áztattuk a szőlőt, majd az ezt követő az erjedés alacsony hőmérsékleten zajlott. Egyhónapos seprőn érlelés után kezdődött a bor készre kezelése, mely egy kíméletes derítésből állt. Ezután CO2 frissítés mellett zajlott a palackozás, hogy megőrizzük és kiemeljük a fajta frissességét, fiatalos lendületét.
 
 
 
 
 

Kancellár Cabernet Franc 2021

 
 
Mély bíbor, bordóba hajló szín. Mediterrán melegség és fűszerek vezetik az illatot. Ahogy nyílik, az aszalt gyömölcsös jegyek veszik át a főszerepet. Fekete ribizli és konyak meggy a kortyban, lehengerlő testességgel és stílusos eleganciával. Érett és lágy tanninok a hosszú  csokoládés lecsengésben. Úriemberek bor választása.
 
A Kancellár Birtok a Nagy-Somlói Borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Horváth Ferenc, a Somló és Környéke Borút Egyesület és Borlovagrend Kancellárja, családtagjaival együtt, 2014-ben indította új útjára az akkor 11 hektáros, ma már 22 hektáron szőlőt művelő és karakteres somlói borokat érlelő borbirtokot.
 
Somlón bort készíteni csak felelőséggel szabad. Elkötelezett hívei vagyunk a termőhelynek, a terroirnak. A terroirba a geológiai, klimatikus és egyéb adottságokon túl szerintünk beletartozik az itt dolgozó emberek szőlő és bor iránti tisztelete, gazdag tapasztalata egyaránt.
 
Célunk, a Somló hagyományaira építő, azt a modern technológiával ötvöző, de a természetességet megőrző szőlészet és borászat kialakítása, továbbfejlesztése.
 
 

Borkollégium oktatási piramis

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is